dpi

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Λογιστικές Yπηρεσίες
Οργάνωση και επίβλεψη λογιστηρίων, παρακολούθηση, επίβλεψη και τήρηση λογιστικών βιβλίων...
Φορολογικές Yπηρεσίες
Φορολογικός σχεδιασμός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Φοροτεχνική υποστήριξη και έλεγχος εναρμόνισης με τη φορολογική νομοθεσία...
Ελεγκτικές Yπηρεσίες
Εσωτερικοί έλεγχοι, Προληπτικοί φορολογικοί έλεγχοι, Διαχειριστικοί έλεγχοι, Έλεγχοι αποθεμάτων προϊόντων...
Συμβουλευτικές υπηρεσίες
Παροχή συμβουλών για θέματα εργατικού δικαίου και απασχόλησης, Συμβουλές μηχ/σης και αναβάθμισης μηχανογραφικών συστημάτων...

Ποιοι είμαστε

Global Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες ...

Τι προσφέρουμε

Global Η πλούσια εμπειρία 25 ετών, το ήθος ...

Γιατί να μας επιλέξετε

Global Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών ...

Είπαν για εμάς

Global Διαβάστε τι είπαν για εμάς οι πελάτες μας ...

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δ.Ο.Υ. & Τελωνεία


Με δυο αποφάσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, τίθενται σε εφαρμογή 2 νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία, βάσει του  ν.4152/2013 (ΠΟΛ 1111/21.5.13 , ΠΟΛ 1112/21.5.13).

Η πρώτη ρύθμιση ονομάζεται ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας και αφορά  ληξιπρόθεσμα χρέη που σχηματίστηκαν έως 31.12.2012, παρέχει έως 48 δόσεις (ή έως 100 για μη  επιτηδευματίες και για επιτηδευματίες που έκαναν διακοπή εργασιών) και ισχύει από 14 Ιουνίου 2013.

Η δεύτερη ρύθμιση ονομάζεται πάγια ρύθμιση και αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη που σχηματίστηκαν μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, παρέχει έως 12 δόσεις ή έως 24 για έκτακτες αιτίες χρεών και ισχύει από την 1η Ιουλίου 2013.

Η πληρωμή των δόσεων θα γίνεται με πάγια εντολή από τραπεζικό λογαριασμό χωρίς οικονομική επιβάρυνση και οι προϋποθέσεις υπαγωγής είναι ίδιες και για τις δύο ρυθμίσεις με μόνη διαφορά τα ποσά του χρέους πάνω από τα οποία απαιτείται βεβαίωση ανεξάρτητου εκτιμητή ή διασφάλιση της εξόφλησης:

Προϋποθέσεις Υπαγωγής :

1)      Να αποδεικνύεται η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής αλλά και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.

2)      Να έχουν υποβληθεί την τελευταία πενταετία όλες οι δηλώσεις εισοδήματος, οι εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. και οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής.

3)      Ο αιτών οφειλέτης με υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 πρέπει να δηλώνει:

Α) Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας, οποιασδήποτε μορφής.

Β) Το ετήσιο εισόδημά του (τρέχον και αναμενόμενο).

Γ) Τις επενδύσεις / συμμετοχές κάθε μορφής.

Δ) Τους αριθμούς IBAN τραπεζικών λογαριασμών.

Ε) Τις απαιτήσεις από τρίτους

Στ) Τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλους φορείς του δημοσίου.

4)      Για ποσά άνω των 75.000 € για την πρώτη ρύθμιση (50.000 € για τη δεύτερη ρύθμιση), απαιτείται βεβαίωση από ανεξάρτητο εκτιμητή (ορκωτό ελεγκτή – λογιστή, ή λογιστή – φοροτεχνικό ή δικηγόρο), για να επιβεβαιώσει την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων, την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής, και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού. Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει την καθαρή θέση και τα προσδοκώμενα έσοδα και έξοδα. 

5)      Για ποσά άνω των 300.000 € (150.000 € για τη δεύτερη ρύθμιση ), απαιτείται διασφάλιση της εξόφλησης, με εγγυητική επιστολή τράπεζας, ή εγγραφή υποθήκης ακινήτου, ή εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου, ή άλλο τρόπο αποδεκτό από τη Δ.Ο.Υ. ή το Τελωνείο.

6)      Η Δ.Ο.Υ. ή το Τελωνείο μπορεί να ζητήσει περαιτέρω διασφάλιση και για χρέη μικρότερα των 300.000 € ( ή των 150.000 € για την δεύτερη ρύθμιση ). Η μη διασφάλιση σημαίνει μη ρύθμιση.   

Απώλεια της ρύθμισης :

Οι αποφάσεις ορίζουν περιπτώσεις στις οποίες οι οφειλέτες χάνουν τη ρύθμιση (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της μη εμπρόθεσμης καταβολής δόσης για πάνω από μία φορά) με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής του από το Δημόσιο, με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.

Δεν υπάγονται στη ρύθμιση :

- Χρέη που έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία απωλέσθη με υπαιτιότητα του φορολογούμενου μετά την 26η Απριλίου 2013.

- Οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ' αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή.

   Μας εμπιστεύθηκαν

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε την σελίδα μας στα διάφορα social media, μείνετε ενημερωμένοι και συζητήστε απευθείας μαζί μας.

Τα γραφεία μας

Μεσολογγίου 10
Δάφνη, 172 34
Αθήνα - Ελλάδα

Πληροφορίες Επικοινωνίας

  • Τηλ(1) : +30 210 9752072
  • Τηλ(2) : +30 210 9750156
  • Τηλ(3) : +30 210 9754933
  • Fax : +30 210 9732184
  • Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.